Lymfmassage

Håll dig frisk och pigg med Lymfmassage

Vill du må bra och är beredd att ta egen tid över ditt välbefinnande och uppnå en känsla av att må så mycket bättre. Ett bra lymfflöde ger en friskare kropp och knopp.

Behandlingstid: ca 90 minuter.

Lymfsystemet - kroppens reningsverk

Lymfsystemet är kroppens stora reningsverk och har stor påverkan på kroppen. Det suger upp cirka en till fyra liter vätska per dag. Om lymfsystemet inte fungerar som det ska kan det innebära att lymfvätskan inre renas och bakterier och virus blir kvar i kroppen. Det kan innebära att skräpet bara går runt i kroppen och överflödig vätska sugs inte upp vilket leder till att vi får svullnader och fibroser som i sin tur kan leda till att fingrar, vader, ben eller fotanklar svullnar.

Lymfmassage kan också hjälpa efter brännskador eller före/efter operationer. Många kvinnor har också fått god hjälp efter bröstcanceroperationer. Jag har själv haft bröstcancer och gått igenom samma sak, vilket är anledningen till att jag utbildade mig i lymfmassage.

Alla som kommer får en individuell genomgång. Jag ger dig också kunskap och information som är viktig att ta fasta på då behandlingen. För att behandlingen ska bli lyckad kommer det att vara avgörande att du är beredd att lägga egen tid mellan behandlingarna. Jag kommer att visa dig hur du gör egen massage och du kan också behöva se över viss del av din kost, om det skulle hjälpa för ett bättre resultat. Vilket är beroende på individen.

Om vi tillsammans når framgång med behandlingarna kommer du att känna dig pigg, orkar mer, få bättre immunförsvar och kanske tappa några kilon (av att du tappar den överflödiga vätskan i kroppen.

Varför ska jag välja denna behandling?

Några symtom där lymfmassagen kan hjälpa:

  • smärta, stelhet, molade värk eller småkrämpor
  • stel och svullen i kroppen
  • senadrag/kramp i benen, myrkryp, restless legs
  • svullnad i kroppen, ben, armar, händer, fingrar
  • sömnsvårigheter
  • svårt att gå ner i vikt, fettvalkar som inte borde vara där
  • fibromyalgi, inflammationer
  • frusen eller trött (efter operationer har många fått hjälp av metoden)
  • ärrbildningar efter gamla operationer eller om du fått ett slag eller sparkar (som kan göra att lymflödet ha stoppats)
Symtomen kan vara många och individuella.

Välkommen att kontakta mig så hittar vi en tid där vi kan gå igenom dina behov!